Снимка: Булфото, архивПремиерът на Северна Македония обяви кога очаква в отношенията

...
Снимка: Булфото, архивПремиерът на Северна Македония обяви кога очаква в отношенията
Коментари Харесай

Премиерът на Северна Македония: След изборите в България ще има промяна в отношенията ни

Снимка: Булфото, списък

Премиерът на Северна Македония разгласи кога очаква в връзките им с България да има смяна. Както е известно, сега България е блокирала договарянията за присъединение на македонците към Европейски Съюз.

Република Северна Македония няма да стартира договаряния за участие в Европейския съюз до края на годината. Това съобщи министър председателят на страната Зоран Заев в изявление за македонското радио " Канал 77 ". Според него разногласието със София, който стопира все още началото на договарянията, ще се реши след парламентарните избори в България, които би трябвало да се проведат през март 2021 година

Той за следващ път акцентира, че двете страни имат обща, а не споделена история. Именно това му изявление провокира митинги в доста градове в Северна Македония.

Политиците, които не слагат кариерата си преди всичко, са тези, които носят решения ", сподели още Заев, написа

Назначеният от него за специфичен делегат за България някогашен министър председател Владо Бучковски пък съобщи пред БНР, че " България е нашият максимален съдружник, подкрепящ европейското участие на Северна Македония ".

Бучковски е оптимист, че страните от Западните Балкани, които имат обща история, могат да намерят решение за нея.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР